Размовы:Грунвальдская бітва: Розніца паміж версіямі

Няма тлумачэння праўкі
В разделе "Сілы бакоў" указано что "Арганізацыйна войска складалася з 50[3] польскіх харугваў і 40 харугваў ВКЛ. У войску ВКЛ было 4[4] харугвы з этнічна літоўскіх землях, 36 з зямляў Русі (у т.л. 28 з земляў у беларускіх этнічных межах, 8 — з украінскіх)." тогда как известно, что войска с украинских земель были как в польскои так и литовском войске. Только в польском войске было 9 хоругв с западноукраинских земель, в тому числе: по 1 из Львовской, Холмской, Перемышльской, Галицькой земель, 3 хоругвы з той части Подольськой, что в то время отошла к Короне; собственную хоругву виставил Спитко из Тарнова, пан на Ярославье (Перемишльськая земля), хоругва с Белза. В литовском войске были войска из Подолья, Киева, Стародуба, Луцка, Владимира, Кременця,Берестя (Бреста), Чернигова. Так что информация про 8 хоругв в объединённом войске с украинских земель не отвечает действительности. Почему смоленские полки отведены в отдельный раздел, ведь и так ясно, что это этнические белорусские земли.
: Читайте внимательно, 8 украинских хоругвей было "у войску ВКЛ", о том сколько их было всего в союзной армии ничего не написано. --[[Удзельнік:Maksim L.|Максім Л.]] ([[Размовы з удзельнікам:Maksim L.|размовы]]) 12:40, 17 верасня 2012 (UTC)
:: І сапраўды, вылучаць пры пераліку асобна Смаленскую, Мсціслаўскую і Полацкую(?) харугвы няма падстаў. Гэта водгукі чужой гісторыяграфіі з нібыта "вырашальнай роляй" расейцаў у бітве.--[[Удзельнік:Zmicier P.|Zmicier P.]] ([[Размовы з удзельнікам:Zmicier P.|размовы]]) 07:25, 22 лютага 2013 (UTC)